Składniki: 250 g wermiszelu ryżowego 2 pory 4 łyżki oleju roślinnego 4 łyżki sosu rybnego 6 łyżek sosu chili 10 listków kolendry Sposób wykonania: Pory pokroić w krążki po czym przesmażyć je na rozgrzanym oleju. Następnie dodać do nich ugotowany makaron według opisu na opakowaniu , chili, kolendrę oraz sos rybny. Całość dokładnie wymieszać.
Tag: makaron ryżowy
Zupa Grzybowa
Zupa grzybowa z sałatą i makaronem ryżowym
by Bernadetta Skwarek • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg pokrojonych w słupki borowików lub podgrzybków 6 listków sałaty lodowej 5 dkg makaronu ryżowego 1 litr bulionu drobiowego 1 łyżeczka posiekanej naci pietruszki lub kolendry sól, pieprz, ostra papryka Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić i pokroić w słupki lub plastry, zalać wrzącym bulionem, gotować 5 minut. Do wrzącej zupy dodać przyprawy, makaron i…
Makarony
Makaron ryżowy z mięsem raków
by Artur Werner • • 0 Comments
Zupy
Zupa makaronowa z kiełbaskami i groszkiem
by Gabriela Szuba • • 0 Comments
Składniki: 350 g marchwi 1 cebula 1 łyżka oleju 1 l bulionu warzywnego 8 małych kiełbasek cielęcych 250g makaronu 450 g groszku mrożonego 1 puszka kukurydzy sól pieprz ½ pęczka posiekanej pietruszki Sposób wykonania: Cebule oraz marchewkę pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas wlać bulion i wrzucić kiełbaski. Trzymać na małym ogniu…
Makarony
Makaron z befsztykiem wołowym
by Dagmara Pawlicka • • 0 Comments
Składniki: 400 g makaronu ryżowego 500 ml bulionu drobiowego 1 befsztyk wołowy 2 papryczki chili 3 zielone cebulki 1 łyżeczka imbiru 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków szczypta chili Sposób wykonania: Olej wymieszać z chili oraz przyprawą pięciu smaków po czym posmarować befsztyk, wstawić do lodówki na 30 minut. W…