Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: madera

Wątróbki z kaczki w winnym sosie

Składniki: 10 wątróbek z kaczki ½ łyżki mąki 3 szkl. mleka 2 łyzki masła 1 szkl. bulionu 1 kieliszek madery Sposób wykonania: Wątróbki zalać mlekiem i odstawić. W między czasie na rozgrzanym maśle przyrumienić mąkę, wówczas rozprowadzić ją bulionem po czym całość przecedzić i połączyć z maderą. Następnie wątróbki obtoczyć lekko w mące i włożyć…

Smardze i szparagi w maderze

Składniki: 1 płat (230 g) ciasta francuskiego 1 jajko 14 świeżych smardzów 2 łyżki posiekanej szalotki 1 łyżka niesolonego masła ¼ szkl. madery ½ szkl. bulionu warzywnego ½ szkl. śmietany sól pieprz 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku 25 ugotowanych czubków szparagów Sposób wykonania: Ciasto francuskie pokroić na 8 prostokątów, które posmarować roztrzepanym jajkiem i ułożyć na…

Trufle z maderą

Składniki: 600 g trufli 1 l bulionu kieliszek madery 12 łyżek masła Sposób wykonania: Trufle oczyścić po czym zalać bulionem i doprowadzić do zagotowania. Następnie trufle odcedzić i pokroić w paseczki, które przełożyć do rondelka z rozpuszczonym masłem. Wlać jeszcze kieliszek madery i trzymać na ogniu pod przykryciem. Gdy trufle będą gotowe dodać jeszcze masło…