Składniki:
- 4 filety z łososia (ok. 600 g)
- 3 ząbki czosnku
- 70 ml oliwy
- sól
- 500 g szpinaku
- małe pieczarki
- 1 łyżeczka orzeszków piniowych
- 2 łyżki serka mascarpone
- pieprz
Składniki: 50 dkg filet z łososia 15 dkg żółtego sera 10 dkg masła 1 łyżka oleju 3 jajka mąka 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć osuszyć, polać sokiem cytrynowym wymieszanym z sosem sojowym, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Ser zetrzeć…
Składniki: 10 dkg łosoś wędzony w plastrach 20 dkg filet z łososia 20 dkg filet z pangi 1 szklanka bulionu warzywnego sok z cytryny oliwa z oliwek żelatyna sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet z pangi z łososia skropić sokiem z cytryny, przyprawić. Na patelni rozgrzać oliwę i osmażyć kawałki ryby, odłożyć na papierowy ręcznik aby…
Składniki: 1 kg filet z łososia sok z cytryny sól, biały pieprz 2 pomidory zielenina do przybrania Farsz szpinakowy: 50 dkg mrożonego szpinaku 5 dkg orzechów nerkowca 2 ząbki czosnku oliwa 2 3 żółtka jaj sól, biały pieprz Sposób przygotowania: Filet z łososia dokładnie oczyścić z resztek ości, umyć, osuszyć. Bardzo ostrym nożem ostrożnie przeciąć…