Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: łosoś

Łosoś pieczony z cukinią

Składniki: 4 dzwonki łososia 1 cukinia 2 łyżki sosu sojowego 1/4 szklanki oleju sezamowego 1 szklanka białego, wytrawnego wina 2 łyżeczki świeżego, posiekanego imbiru 3 ząbki czosnku sól pieprz Sposób przyrządzenia: Cukinię pokroić na dość długie cienkie paski. Z pozostałych składników przyrządzić marynatę. Zalać nią łososia i paski cukinii. Odstawić do lodówki na 30 minut.…

Łosoś z krewetkami i parmezanem

Składniki: 80 dag. łososia 150g. śmietankowego serka do kanapek 1 łyżka koperku 150 g. krewetek koktajlowych w zalewie 2 arkusze ciasta filo 1 łyżka oleju słonecznikowego 1 łyżka parmezanu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety z łososia pokroić i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać solą i pieprzem. Serek zmieszać z koperkiem i doprawić …

Mini kanapki z musem łososiowym

Składniki: chleb żytni lub razowy 1 cebula dymka 10 pieczarek 30 dkg łososia konserwowanego w oleju lub łososia wędzonego 4 żółtka jaj 3 łyżki gęstej śmietany 1 łyżka masła sól, biały pieprz Do dekoracji: cytryna w plastrach oliwki nadziewane konserwowane kawior Sposób przyrządzenia: Na rozgrzanym maśle zeszklić pokrojoną drobno cebulę, wyjąć i odłożyć.  Na pozostałym…

Łosoś z piekarnika

Składniki: 1 kg filet z łososia ze skórą (po około 20 dkg porcja) 3 łyżki miso sproszkowane 2 łyżki słodkiego wina najlepiej ryżowego 2 łyżki octu winnego lub ryżowego 2 łyżki brązowego cukru 3 łyżki prażonych nasion sezamu posiekana zielona cebulka Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety z łososia umieścić na wysmarowanej olejem blasze do…