Składniki:
- 2 filety łososia bez skóry
- 2 łyżki musztardy
- 1 żółtko
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: dwa surowe , świeże!!! filety łososia bałtyckiego 2 średnie cebule ogórek kiszony oliwa z oliwek lub olej rzepakowy – kwestia gustu maggi, sól, pieprz. Sposób przyrządzenia: Filety pozbawić skóry , ości i pokroić w cienkie plasterki – oddzielnie część grzbietową i żebrową , wyłożyć na półmisek, osolić ,przyprawić maggi i pieprzem/obficie/,skropić oliwą. Cebulę i…
Składniki: 1 kg filetów ze skórą z łososia 1 kg filetów ze skórą dorsza 4 łyżki oliwy sok z 2 pomarańczy 10 dkg rodzynek sułtańskich 6 kolorowych, oczyszczonych pokrojony w pasy papryk 4 łyżki orzeszków piniowych lub nerkowca 1 pęczek posiekanej pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety z dorsza i łososia podzielić…
Składniki: 4 filety z łososia 30 dag fasolki szparagowej 20 dag pomidorków koktajlowych 1 cebula 1 czerwona papryka 10 dag czarnych oliwek bez pestek garść rukoli 2-3 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy sok z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Filety oprószyć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny, wstawić na 20 min do lodówki…
Składniki: 5 plastrów węzo ego łososia 80 dag cukinii 25 dag śmietany 18% 4 jajka 1 pęczek koperku 1 opakowania mrożonego ciasta francuskiego tłuszcz sól pieprz plasterki cytryny Sposób wykonania: Cukinię pokroić w krążki po czym gotować je ok. 4 min w osolonym wrzątku, odcedzić. W miedzy czasie jajka roztrzepać ze śmietaną i doprawić solą…