Składniki:
- 200 ml szkl. mleka
- 4 żółtka
- 200 g cukru pudru
- starta skórka z 2 cytryn
- 200 ml szkl. śmietanki
Składniki: 300 g truskawek 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka octu balsamicznego 4 kulki lodów waniliowych Sposób wykonania: Do 4 pucharków włożyć po jednej kulce lodów. Ułożyć na nich oczyszczone truskawki. Następnie posypać cukrem pudrem i polać octem balsamicznym. Podawać od razu po przygotowaniu.
Składniki: 100 g cukru 0,4 l śmietany 0,4 l lodów waniliowych 4 łyżki lodowatej przecedzonej kawy orzechy włoskie 0,2 l wody sodowej 0,2 l wody Sposób wykonania: Do cukru dodać odrobinę wody i cały czas mieszać aby się skarmelizował, wówczas wlać pozostałą cześć wody i doprowadzić do zagotowania, odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać lody, śmietanę,…