Składniki:
- 4 piersi z kurczaka ze skórą
- 2 szalotki
- 1 ząbek czosnku
- 5 łyżek posiekanej bazylii
- 3 łyżki sera ricotta
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 20 dag kurek (ze słoika)
- 150 ml śmietany
- 1 łyżka soku z cytryny
- listki bazylii do dekoracji
- sól i pieprz
Składniki: 60 dag fasolki szparagowej 25 dag świeżych kurek 1 średnia cebula 2.5 łyżki masła 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżeczka mączki kartoflanej 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Fasolkę umyć, pozbawić końcówek i łyka. Pokroić na 3 cm kawałki. Zalać wrzącą lekko posoloną wodą. Gotować 15 min. Odcedzić. Cebulę obrać…
Składniki: • 4 łyżki białej fasoli (ze słoika) • 4 łyżki oliwy z oliwek • 1/2 łyżeczki ziarenek anyżu • 3 łyżki octu balsamico • 1 łyżeczka cukru • 1 czerwona cebula • 150 g roszponki • 200 g kurek • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Fasolę przełożyć na sitko, opłukać i dokładnie osączyć. Chwilę podgrzewać…
Składniki: 1 kg giczy cielęcej, 80 g smalcu, ¼ kg grzybów kurek 30 g mąki, 1 szklanka śmietany, pęczek naci pietruszki, 1 łyżeczka kminku, sól, czarny pieprz zmielony do smaku. Sposób przyrządzenia: Gicz umyć, posolić, dusić w małej ilości wody pod przykryciem. Z półmiękkiej giczy obrać usunąć kości, włożyć do brytfanny lub naczynie żaroodpornego, obłożyć…
Skład: 300 g mąka pszenna 2 łyżki mleka 150 g masła 100 g czarnych oliwek 8 plasterków ostrego salami 100 g sera Gorgonzola 200 g świeżych oczyszczonych i opłukanych kurek 1 cebula łyżka suszonego oregano parę gałązek świeżego oregano 3 jaja 150 ml śmietany słodkiej 30% sól i pieprz oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Masło…