
Składniki:

-
- 8 dużych udek kurczaka
-
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
- ½ szklanki soku z ananasa
- sól, biały pieprz
-
- 2 łyżki dżemu z ananasa
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 2 łyżki soku jabłkowego
- 1 łyżeczka musztardy chrzanowej
Marynata:
Glazura:
Składniki: 1 łyżka mielonego ziela angielskiego 3 łyżki mielonego czarnego pieprzu 1 łyżka białego mielonego pieprzu 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka tartej gałki muszkatołowej Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Najlepszy do tego celu jest ceramiczny moździerz. Przechowywać w szczelnie zamykanym naczyniu.
Składniki: 1 kg żołądków drobiowych 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 żółta papryka 4 pomidory 2 cebule 5 ząbków czosnku 1 łyżka mielonej słodkiej papryki liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, kminek 1 szklanka śmietany sól Sposób przyrządzenia: Oczyszczone i umyte żołądki szczelnie ułożyć w garnku, dodać ziele, liść i pieprz, całość zalać wodą,…
Składniki: 40 dkg filetów z kurczaka 1 utarta cebula Marynata: 2 łyżki wina ryżowego 4 łyżki sosu sojowego 4 łyżki przyprawy mirin 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soku wyciśniętego ze świeżo utartego imbiru Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety podzielić na mniejsze porcje. Składniki marynaty wymieszać, zalać nią mięso, odstawić na 30 minut. Na…