Skład:wieprzowina w plastrach (schab, polędwica)szpinakser żółty2 łyżki tartej bułki1 jajkosól, pieprzoliwaSposób wykonania:Mięso umyć i osączyć, przyprawić, upiec na rozgrzanej oliwie. Szpinak rozdrobnić, ser zetrzeć na tarce. Ze szpinaku, sera oraz pozostałych składników sporządzić gęstą masę. Osączone z tłuszczu mięso obłożyć masą szpinakową, zapiekać w piekarniku nagrzanym do około 200 stopni przez 20 minut.
Tag: kuchnie regionalne
Łosoś
Pasta wykwintna z łososiem
by Olusia • • 0 Comments
Skład: 15dkg sera topionego rok-pół 10dkg łososia wędzonego 1 łyżka masła Sposób wykonania: Ser utrzeć na gładką masę. Pod koniec ucierania dodać drobno posiekanego wędzonego łososia. Najlepiej wszystkie składniki zmiksować za pomocą mini robota. Gotową pastę wyciskać przez tubę ozdobnie i układać na małych krakersach. Dekorować drobnymi listkami zielonej pietruszki.
Sałatki
Sałatka piękności 2
by tinca • • 2 komentarze
Skład: ½ szklanka płatków owsianych pomarańcza mandarynki 2 łyżeczki miodu orzechy włoskie i laskowe śmietanka Sposób przyrządzenia: Płatki zalać szklanką zimnej, przegotowanej wody i odstawić na 5 minut. Pomarańcze i mandarynki obrać dokładnie i podzielić na cząstki, pokroić na mniejsze kawałki. Połączyć z odcedzonymi płatkami, wymieszać. Miód rozpuścić w śmietance i zalać nią płatki wymieszane…
Łosoś
Łosoś norweski w kolorowym pieprzu
by tinca • • 0 Comments
Skład: filet z łososia norweskiego grubo mielony pieprz kolorowy masło 1 szklanka śmietany cytryna koperek zielony Sposób wykonania: Umyte filety z łososia należy dokładnie osuszyć następnie otoczyć w grubo zmielonym kolorowym pieprzu. Tak panierowane filety odstawiamy obciążone np. deską do krajania na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim filety przez…
Desery
Gruszki lub jabłka w śmietanie
by Olusia • • 0 Comments
Skład:4-5 gruszek lub jabłek3-4 łyżki cukru1 szklanki śmietanki słodkiej (najlepiej kremówki)2 opakowania cukru waniliowegocukier puderSposób wykonania: Owoce umyć, obrać ze skórki, pokroić na połówki lub ćwiartki, wykrajając gniada nasienne. Z wody i cukru ugotować syrop i ugotować na nim owoce. Następnie odcedzić, wyłożyć na salaterkę, ostudzić, oziębić w lodówce. Oziębioną śmietankę wymieszać z cukrem waniliowym,…