Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnia wędkarska

Gruszki lub jabłka w śmietanie

Skład:4-5 gruszek lub jabłek3-4 łyżki cukru1 szklanki śmietanki słodkiej (najlepiej kremówki)2 opakowania cukru waniliowegocukier puderSposób wykonania: Owoce umyć, obrać ze skórki, pokroić na połówki lub ćwiartki, wykrajając gniada nasienne. Z wody i cukru ugotować syrop i ugotować na nim owoce. Następnie odcedzić, wyłożyć na salaterkę, ostudzić, oziębić w lodówce. Oziębioną śmietankę wymieszać z cukrem waniliowym,…

Halibut z pieczarkami

Skład: 1kg ryby 25dkg pieczarek 1 łyżka mąki 3 cebule 1/2 szklanki śmietany sól pieprz sok z 1/2 cytryny 2łyżki posiekanej naci pietruszki lub koperku tłuszcz do smażenia   Sposób wykonania: Rybę umyć, oskrobać, odciąć łeb i płetwy, oczyścić i opłukać, a następnie skroić filety i pokroić w równe porcję. Każdą porcję skropić sokiem z…

Pstrąg faszerowany 2

Skład: średnie pstrągi ilość dowolna nać pietruszki i selera czosnek czerwona cebula sól lub wedgetta Sposób przyrządzenia: Ryby sprawić pozostawiając łby. Nać posiekać z czosnkiem i solą żeby puściła trochę soku, cebule pokroić w drobne piórka. Nafaszerować ryby i odstawić na 1 2 godz. w chłodne miejsce. Piec w piekarniku lub na grilu w specjalnych…

Bakłażan po grecku

Skład:3 bakłażany 05kg mięsa mielonego żółty ser Sposób wykonania: Bakłażana umyć i osuszyć przekroić wzdłuż i dobrze posolić. Mięso mielone najlepiej mieszane niezbyt tłuste przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, możemy dać szczyptę pieprzu ziołowego /polecam/odstawić na 15 min. Gotowe mięso kładziemy na bakłażana dociskając rękom aby dobrze przyległo. Piekarnik nagrzać do tem.190 stopni piec…