Skład: Po 30 dag selera marchwi pietruszki i pieczarek 1 mała puszka groszku 3 cebule 3 ogórki kiszone 1/2 szklanki ostrego keczupu po 1 strąku papryki zielonej żółtej i czerwonej 3 łyżki koncentratu pomidorowego 50 dag wołowiny bez kości 4 łyżki oliwy sól pieprz kajeński Sposób przyrządzenia: Wołowinę pokroić na cienkie paski, seler, marchew i…
Tag: kuchnia wędkarska
Sałatki
Sałatka z kapusty pekińskiej.
by Gałucha • • 1 Comment
Skład: 1 kapusta pekińska 3-4 ogórki kiszone 3 jabłka 1/2 pora lub szczypiorek 1 duża marchew majonez sól Sposób przygotowania: Kapustę pekińską pokroić w grube paski. Ogórki, jabłka i marchew utrzeć na tarce, a pora posiekać w kostkę. Wszystko wymieszać i dodać majonez i sól.