Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnia wędkarska

Szaszłyki z ryb

Składniki: 80 dag filetów np. z okonia 5 łyżek wódki 7 łyżek pikantnego sosu sojowego 1 czerwona papryka 2 pory 35 dag kiełków fasoli z puszki 25 dag kiełków soi z puszki 1 ząbek czosnku 1,5 dag świeżego imbiru 7 łyżek oleju 1 łyżeczka cukru 2 łyżki octu winnego 5 łyżek pikantnego keczupu sól Wykonanie:…

Roladki z pstrąga w białym winie

Składniki: 4 małe pstrągi duża porcja włoszczyzny 3/4 szkl. białego wytrawnego wina 2 dag żelatyny cytryna ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz Wykonanie: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Pstrągi wypatroszyć, wypłukac, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Jarzyny obrać, pokroić w słomkę. Ugotować wywar z jarzyn i przypraw, odcedzić i włożyć do niego roladki. Gotować około…

Kolorowa sałatka

 Składniki:      30 dag pieczarek      2 paczki ryżu      0,5 puszki kukurydzy      0,5 puszki groszku      4 jajka      4 większe ogórki konserwowe     troche papryki konserwowej     1 mała cebula 3 łyżki majonezu Sposób przyrządzenia: Sposób wykonania: 1.Pieczarki pokroić drobno w kostke i podsmażyć z cebulą również pokrojoną w kostke. 2.Ryż ugotować…

Sałatka Fantazyjna

Składniki: 2 torebki ryżu(najlepiej z dodatkiem "dzikiego ryżu") 2 udka z kurczaka wędzonego puszka kukurydzy konserwowej 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki orzechów włoskich 3 łyżki posiekanych orzechów laskowych puszka ananasa sól i pieprz do smaku jogurt naturalny majonez Sposób przyrządzenia: Ryż gotujemy. Wszystkie składniki kroimy i wrzucamy do jednej miseczki! Z soku ananasowego, jogurtu naturalnego…