Składniki: 2 paczki ryzu 2 puszki tuńczyka w sosie wlasnym 0,5 puszki kukurydzy 3 jajka szczypiorek 4 lyzki majonezu sol,pieprz Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować,ostodzić.Jaja ugotować na twardo,pokroić na drobne kawałki.Do miski włożyć ryż,tończyka z sosem,jaja,kukurydze i pokrojony drobno szczypiorek.Wymieszać.Dodać majonezu,doprawić sola i pieprzem. Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Gziute.
Tag: Kuchnia polska
Sałatki z makaronem
Sałatka makaronowa 2
by Gziuta • • 0 Comments
Składniki: Puszka kukurydzy 40 dkg spaghetti 4 lyzki majonezu 20 dkg pieczarek 1 lyzka soku z cytryny 4 srednie pomidory natka pietruszki 25 dkg gestej kwasnej śmietany sol,pieprz jajka Sposób przyrządzenia: Spaghetti ugotowac.Jajka ugotowac na twardo,obrac i pokroic w kostke, pieczarki pokroic w plasterki, skropic sokiem z cytryny, pomidory pokroic w plasterki.Jajka wymieszac ze smietana…
Ryby
Szaszłyki z ryb
by rendus • • 0 Comments
Składniki: 80 dag filetów np. z okonia 5 łyżek wódki 7 łyżek pikantnego sosu sojowego 1 czerwona papryka 2 pory 35 dag kiełków fasoli z puszki 25 dag kiełków soi z puszki 1 ząbek czosnku 1,5 dag świeżego imbiru 7 łyżek oleju 1 łyżeczka cukru 2 łyżki octu winnego 5 łyżek pikantnego keczupu sól Wykonanie:…
Pstrąg
Roladki z pstrąga w białym winie
by rendus • • 0 Comments
Składniki: 4 małe pstrągi duża porcja włoszczyzny 3/4 szkl. białego wytrawnego wina 2 dag żelatyny cytryna ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz Wykonanie: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Pstrągi wypatroszyć, wypłukac, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Jarzyny obrać, pokroić w słomkę. Ugotować wywar z jarzyn i przypraw, odcedzić i włożyć do niego roladki. Gotować około…