Składniki: 30 dag pieczarek 2 paczki ryżu 0,5 puszki kukurydzy 0,5 puszki groszku 4 jajka 4 większe ogórki konserwowe troche papryki konserwowej 1 mała cebula 3 łyżki majonezu Sposób przyrządzenia: Sposób wykonania: 1.Pieczarki pokroić drobno w kostke i podsmażyć z cebulą również pokrojoną w kostke. 2.Ryż ugotować…
Tag: Kuchnia polska
Sałatki
Sałatka Fantazyjna
by buszko • • 0 Comments
Składniki: 2 torebki ryżu(najlepiej z dodatkiem "dzikiego ryżu") 2 udka z kurczaka wędzonego puszka kukurydzy konserwowej 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki orzechów włoskich 3 łyżki posiekanych orzechów laskowych puszka ananasa sól i pieprz do smaku jogurt naturalny majonez Sposób przyrządzenia: Ryż gotujemy. Wszystkie składniki kroimy i wrzucamy do jednej miseczki! Z soku ananasowego, jogurtu naturalnego…
Indyk
Indyk z anyżem
by Viesja • • 0 Comments
Składniki: 800g filetów z indyka 3 anyże gwiazdkowe 1 łyżeczka pieprzu seczuanskiego 1 łyżka ziaren fenkułu 4 goździki 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka cukru-pudru 3 łyżki sosu sojowego 50ml bulionu drobiowego pieprz i sól Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w kawałki. Sos sojowy wymieszać z przyprawami i cukrem-pudrem. Mięso ułożyć w tej marynacie i pozostawić przez…
Sałatki z tuńczykiem
Sałatka z tuńczyka warstwowa
by iwi • • 2 komentarze
Oto sałatka z tuńczyka wysmienita jako przystawka Składniki : 2 puszki tuńczyka w oleju 2 małe majonezy 40 dag sera żółtego(najlepiej mocno słony) 3 ogórki kiszone 2 łyżki musztardy 7 jaj Sposób przyrządzenia: Składniki układamy warstwami, nie mieszamy ich ze sobą. 1-wsza warstwa: utarte na tarce o najwiekszych oczkach białka z jaj 2-ga warstwa: połowa…
Karp
Galantyna z karpia po polsku*
by marek • • 0 Comments
* Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Filety z karpia (ze skórą, bez ości) – 1000 g Cebula (obrana) – 80 g Seler (obrany) – 30 g Wino białe wytrawne – 0,05 l Bułka – 100 g Masło – 50 g Mleko – 0,08 l Jaja – 2 szt. Sól Pieprz czarny (świeżo zmielony) Gałka muszkatołowa…