Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: Kuchnia polska

Kapuśniaczek

Składniki: 1 włoszczyzn 1/2 kg mięsa na zupę wybranego rodzaju 1/2 kg ziemniaków 1/2 kg kapusty kiszonej2 cebule 10 dkg boczku wędzonego 2 łyżki smalcu 3 litry dobrej wody sól, pieprz, liście laurowe 1 grzyb suszony 2 łyżki mąki (nie jest to konieczne) zielona pietruszka. Sposób przygotowania: 1) Jeśli to będzie zupa na mięsie, do…

Najlepsza na świecie zupa serowa!!!!

Składniki: pół kilograma mięsa mielonego (wieprzowe) 2 duże pory 5 serków topionych w tzw. parówkach( śmietankowe) 2 kostki rosołowe mąka do zagęszczenia vegeta Sposób przyrządzenia: Na kostkach rosołowych gotujemy tą zupę, dodajemy mięso mielone ,gdy zupa się zagotuje, a mięso będzie w miarę miękkie dodajemy serki, należe uważać żeby wszystkie się rozpuściły,por kroimy w piórka…

Zupa zalewajka

Składniki: rosół 1l pieczarki 30dkg serki topione 3szt groszek ptysiowy śmietana żurek Sposób przyrządzenia: Do gotującego się rosołu wrzucamy pieczarki wcześniej podsmażone na patelni, dodajemy żurek. Następnie serki które przecieramy przez sitko i dodajemy do zupy celem zagęszczenia potrawy. Na koniec zabielamy śmietaną, podajemy z groszkiem ptysiowym. PPPPPPYYYCCHHHAAAA

Zupa wiejska

Składniki: 1,5 l wywaru ze sztuki mięsa 40 dag ziemniaków 6-8 dag makaronu ( kolanka, gwiazdki) 150 ml śmietany natka pietruszki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem i ugotować. W połowie gotowania włożyć makaron. Zupę połączyć ze śmietaną, chwilę pogotować, wymieszać z posiekaną pietruszką, doprawić do smaku.

Sałatka

Składniki:por kukurydza z puszki ananas z puszki czerwonea fasola z puszki majonez sól pieprz. Sposób przygotowania: Zieloną część pora pokroić w talarki, sparzyć wrzątkiem, odcedzić. Wszystkie składniki z puszek odcedzić z zalewy i oplukać prodykty pod bierzącą wodą, połaczyć składniki z majonezem posolić i popieprzyć. Smacznego!