Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnia myśliwska

Ragout cielęce a la Ancienne

Skład: 1kg. cielęciny 2 cebule 1 marchewka sól, pieprz Sos: 40g masła 30g maki 2 łyżki śmietany 1 żółtko sok z cytryny Do przybrania: 150g usmażonych pieczarek Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w kostkę, zalać zimna woda i zagotować. Wyjąć mięso z wody, włożyć na patelnie razem z cebula. Zalać niewielka ilością wody, dodać przyprawy –…

Owoce egzotyczne w galaretce.

Skład: 1 dojrzałe mango 1 papaja 100g malin albo truskawek 40g cukru 1 butelka słodkiego wina deserowego listki mięty 10 listków żelatyny Sposób przyrządzenia: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Owoce pokroić w kostkę. Porozdzielać do czterech pucharków.2 łyżki wina zagotować z cukrem aż utworzy się syrop. Dodać jeszcze trochę wina i rozpuścić żelatynę. Resztę wina…

Sałatka z cykorią i Mozarellą

Skład: 400g Mozarelli 500g cykorii natka pietruszki oliwa z oliwek ocet balsamiczny sol, pieprz, gałką muszkatołową Sposób przyrządzenia: Cykorie pokroić drobno, wymieszać z sola, gałka muszkatołowa i octem balsamicznym. Mozarlle pokroić w plasterki, ułożyć na cykorii. Posypać sola, pieprzem, pokropić olejem i octem balsamicznym

Ziemniaki zapiekane z pieczarkami.

Skład: podgotowane ziemniaki podsmażone pieczarki cebula z czosnkiem por ostra papryka (suszona jak nie ma świeżych chili, ewentualnie – pieprz cayenne) ser żółty jajko ugotowane na twardo ( wedle uznania) Sposób przyrządzenia: Posmarować formę tłuszczem. Układać warstwami przy czym ziemniaki (pokrojone w plasterki) powinny znaleźć się na dnie i na wierzchu. Jest to ogólnie "przegląd…