Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnia grecka

Lucjan czerwony w liściach winorośli

Składniki: 8 liści winorośli 4 sprawione Lucjany sól pieprz 1 cytryna pęczek koperku 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania: Liście winorośli blanszować w osolonym wrzątku około1  minuty po czym odcedzić i przelać zimną wodą. Następnie rybę wewnątrz natrzeć solą i pieprzem po czym włożyć do niej kilka plasterków cytryny oraz kilka łodyżek koperku. Wierzch…

Jagnięcina z rozmarynem w cieście filo

Składniki: 3 łyżki oliwy 1 cebula 1 ząbek czosnku 175 g liści szpinaku szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki greckiego jogurtu sól pieprz 4 polędwiczki jagnięce 1 łyżka posiekanych listków rozmarynu 60 g masła 8 płatków greckiego ciasta filo Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek po czym dodać liście szpinaku razem z…