Składniki: 175 g białej fasoli 100 ml oliwy 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 marchewki 2 łodygi selera naciowego 400 g pomidorów z puszki szczypta cukru 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz greckie oliwki Sposób wykonania: Fasolę zalać wrzątkiem i gotować około 10 minut. W miedzy czasie na rozgrzanej oliwie…
Tag: kuchnia grecka
Porady i Ciekawostki
Faszerowane bakłażany z pomidorami
by Patryk Stanisławski • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Faszerowana cukinia z serem feta
by Ala Kępa • • 0 Comments
Składniki: 4 cukinie 3 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 1 ząbek czosnku 55 g greckiej fety 25 g orzechów włoskich 55 g tartej bułki 1 jajko 1 łyżeczka posiekanego koperku sól pieprz Sposób wykonania: Cukinię wrzucić do wrzącej wody i gotować około 3 minut po czym ją odcedzić i przelać zimną wodą. Następnie z…
Porady i Ciekawostki
Gołąbki Sylwii
by Sylwia Gałka • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Musaka z soczewicą
by Bartek Suski • • 0 Comments
Składniki: 125 ml oliwy z oliwek 1 cebula 4 łodygi selera naciowego 1 ząbek czosnku 400 g pomidorów z puszki 300 g zielonej soczewicy z puszki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz 1 bakłażan 2 łyżki masła 25 g mąki 300 ml mleka szczypta gałki muszkatołowej 1 jajko 55 g owczego sera greckiego Sposób…