Składniki: 1 sprawiona barwena 2 cebule dymki 1 łyżeczka startego imbiru 125 ml czosnkowego octu winnego 125 ml sosu sojowego 3 łyżeczki cukru pudru odrobina sosu chili 125 ml wywaru z ryby 1 zielona papryka 1 pomidor sól pieprz pomidor Sposób wykonania; Oczyszczoną rybę natrzeć z zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem. Następnie na wierchu…
Tag: kuchnia chińska
Porady i Ciekawostki
Pstrąg z ananasem
by Ewelina Sołtysiak • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z pstrąga 2 łyżki oleju roślinnego 2 ząbki czosnku 4 plastry ananasa 1 seler naciowy 1 łyżka jasnego sosu sojowego 50 ml soku z ananasa 150 ml wywaru z ryby 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 2 łyżeczki wody poszatkowane liście selera Sposób wykonania: Filety z pstrąga pokroić na małe paseczki, które smażyć na…
Porady i Ciekawostki
Lucjan na parze z owocami
by Adam Stolarski • • 0 Comments
Składniki: 140 dag całego Lucjana 175 g szpinaku plasterki cytryny cebulka dymka 60 g ugotowanego długoziarnistego ryżu 1 łyżeczka zmielonego imbiru 2 cebule 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka oleju sezamowego ½ łyżeczki mielonego anyżu 1 pomarańcza Sposób wykonania: Oczyszczony szpinak sparzyć wrzątkiem i przełożyć go na dno naczynia żaroodpornego. Następnie do ugotowanego ryżu…
Porady i Ciekawostki
Gołąbki na parze z kurczakiem
by Edward Przybył • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Pulpety z wieprzowiny ze szpinakiem
by Mariusz Tomala • • 0 Comments
Składniki: 125 g wieprzowiny 1 jajko 1 cm laski imbiru 1 cebula 1 łyżka wrzątku 25 g kiełków bambusa z puszki 2 plasterki wędzonej szynki 2 łyżeczki mąki kukurydzianej 450 g szpinaku 2 łyżeczki ziarna sezamowego 150 ml wywar z warzyw ½ łyżeczki maki kukurydzianej 1 łyżeczka zimnej wody 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego ½…