Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnia chińska

Barwena z imbirem

Składniki: 1 sprawiona barwena 2 cebule dymki 1 łyżeczka startego imbiru 125 ml czosnkowego octu winnego 125 ml sosu sojowego 3 łyżeczki cukru pudru odrobina sosu chili 125 ml wywaru z ryby 1 zielona papryka 1 pomidor sól pieprz pomidor Sposób wykonania; Oczyszczoną rybę natrzeć z zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem. Następnie na wierchu…

Lucjan na parze z owocami

Składniki: 140 dag całego Lucjana 175 g szpinaku plasterki cytryny cebulka dymka 60 g ugotowanego długoziarnistego ryżu 1 łyżeczka zmielonego imbiru 2 cebule 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka oleju sezamowego ½ łyżeczki mielonego anyżu 1 pomarańcza Sposób wykonania: Oczyszczony szpinak sparzyć wrzątkiem i przełożyć go na dno naczynia żaroodpornego. Następnie do ugotowanego ryżu…