Składniki :
- 1 kg królika comber i udka
- ulubione zioła (bazylia, estragon)
- oliwa z oliwek
- ½ szklanki białego wina
- sól, pieprz
Składniki: 1 młody królik mąka pszenna oliwa i masło do smażenia 1 szklanka bulionu drobiowego 1 szklanka śmietany sok z 1 cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Królika umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Przód odłożyć do gotowania. Pozostałe mięso przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 1 godzinę. W rondlu rozgrzać masło z oliwą, każdą porcję królika…
Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Skoki królicze – 1,300 kg Boczek wędzony – 150 g Szpinak liście – 250 g Borowik świeży – 150 g Pomidor suszony – 100 g Wątróbka królicza – 150 g Grzanki – 150 g Sól, pieprz biały Seler parzony – 100 g Marchew parzona – 50 g Por parzony –…