Składniki:
- 1, 5 kg mięsa z królika
- 1 kiść czerwonych winogron bez pestek
- 1 mała cebula
- 1 główka czosnku
- 4 pomidory
- 1/2 szklanki czerwonego wina
- bulion warzywny
- olej
- sól i pieprz
- szałwia do smaku
Składniki: 1 sprawiony duży królik o wadze około 2,5 kg 1,5 szklanki śmietany kremówki 1 łyżka mąki ½ kostki masła Marynata: pieprz czarny ziarnisty owoce jałowca liść laurowy 1 duża, pokrojona w plastry cebula włoszczyzna 1 szklanka octu 10% 3 szklanki wody sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Stałe składniki marynaty zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować…
Składniki: 1 królik 1 łyżka smalcu 15 dkg słoniny sól, pieprz Farsz: wątróbka królika 30 dkg mielonego mięsa 1 cebula 1 marchewka 1 jajko 1 mała bułka ½ szklanki mleka 1 łyżka masła śmietana sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać masło, dodać obraną i pokrojoną cebulkę, smażyć kilka minut nie rumieniąc, dodać wątróbkę królika,…
Składniki: 1 kg mięsa królika 3 łyżki smalcu 4 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 szklanka czerwonego wina liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec ilość wg upodobań ocet winny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcję, skropić octem, natrzeć solą i pieprzem, odstawić na noc do lodówki. W rondlu rozgrzać…