Składniki: 600 g filetu z królika 1 cebula 1 ząbek czosnku 50 g wędzonego boczku 1 łyżka oleju sól pieprz 250 ml wytrawnego czerwonego wina 1 łyżka galaretki porzeczkowej 100 g kwaśnej śmietany Sposób wykonania: Boczek pokroić w kostkę i wytopić go na rozgrzanym oleju, wówczas włożyć mięso pokrojone w paski i przesmażyć. Następnie mieści…
Tag: królik
Listy
Potrawka z królika na makaronie
by Magda Mysiak • • 0 Comments
Składniki: 600 g filetu z królika 1 cebula 1 ząbek czosnku 50 g wędzonego boczku 1 łyżka oleju sól pieprz 250 ml wytrawnego czerwonego wina 400 g makaronu 1 łyżka galaretki porzeczkowej 100 g kwaśnej śmietany Sposób wykonania: Boczek pokroić w kostkę i wytopić go na rozgrzanym oleju, wówczas włożyć mięso pokrojone w paski i…
Dziczyzna
Królik duszony ze śliwkami
by Patrycja Wachowska • • 0 Comments
Składniki: 1 sprawiony królik 50 dkg suszonych śliwek 2 szklanki sosu pomidorowego 3 łyżki oleju Marynata: 1 szklanka octu 3% 6 rozgniecionych ząbków czosnku 1 liść laurowy 2 łyżki posiekanej naci pietruszki cukier mielony cynamon do smaku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Tuszkę królika umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Składniki marynaty wymieszać w rondlu, doprowadzić do…
Dziczyzna
Królik duszony w pomidorach
by Dominika Anioł • • 0 Comments
Składniki: 1 sprawiony królik 12 pomidorów koktajlowych 2 obrane, pokrojone cebule 2 rozgniecione w prasce ząbki czosnku ½ szklanki czerwonego, wytrawnego wina oliwa 1 łyżka ulubionych posiekanych ziół sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Tuszkę królika umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Przygotować marynatę. 4 łyżki oliwy wymieszać z czosnkiem,…