Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kraby

Dip z mięsa krabów na ciepło

Składniki: 230 g sera śmietankowego 200 g konserwowego mięsa krabów 2 łyżki posiekanej cebuli 2 łyżki pełnotłustego mleka 1 łyżeczka chrzanu 1/8 łyżeczka aromatyzowanej soli pieprz 1/3 szkl. posiekanych migdałów Sposób wykonania: Ser wymieszać z mięsem z krabów, mlekiem, cebulą oraz chrzanem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przełożyć masę do naczynia żaroodpornego . Następnie…

Dip krabowy

Składniki: kraby (mogą być z puszki) 25 dag sok z cytryny 1 łyżeczka kwaśna gęsta śmietana 15 dag sól pieprz sos tabasco posiekany koperek 1 łyżeczka Sposób przyrządzenia: Kraby należy umyć, jeśli są świeże lub odsączyć, jeśli są z puszki, skropić je sokiem z cytryny, połączyć z kwaśną śmietaną, solą, pieprzem, sosem tabasco oraz opłukanym…

Sałatka z mięsa karbowego i rukli

Składniki: 1 kg gotowanego mięsa z krabów 2 pęczki rukoli 5 śliwek ½ szkl. oliwy z oliwek ¼ szkl. białego octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Z pancerzy wyjąć mięso kraba po czym pokroić je na kawałki. Następnie śliwki przeciąć na połówki i usunąć pestki. Rukolę ułożyć na półmisku, na niej położyć mięso kraba oraz…

Pasta krabowa

Składniki: • 1 puszka karbów • 2 opakowania twarożku wiejskiego • 2-3 ząbki czosnku • 2 łyżki posiekanego szczypiorku • 2 łyżki soku z cytryny • 3 łyżki ketchupu • Sos tabasco • 1 łyżeczka sosu Worcester • 2-3 małe pomidorki • kilka gałązek koperku • sól Sposób wykonania: Obrany i posiekany czosnek utrzeć razem…