Składniki: 4 filety łososia sól pieprz 2 pęczki koperku starta skórka z 1 cytryny 100 g bułki tartej 400 g buraków 750 g ziemniaków 300 ml wywaru z ryby 100 g krabów 20 g gorczycy 2 łyżki mąki kukurydzianej 150 g masła Sposób wykonania: Filety oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie bułkę tartą wymieszać skórką z…
Tag: kraby
Łosoś
Łosoś w panierce sezamowej
by Julia Kustra • • 0 Comments
Łosoś
Łosoś w panierce z papryką
by Monika Gawin • • 0 Comments
Składniki: 4 filety łososia sól pieprz 100 g bułki tartej 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku Sposób wykonania: Filety oprószyć solą oraz pieprzem po czym obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z sproszkowaną papryką. Smażyć na rozgrzanym maśle z obydwu stron. Przed podaniem polać ulubionym sosem.
Sosy
Sos do smażonych ryb
by Joanna Przyborowska • • 0 Comments
Składniki: 130 g masła 300 ml wywaru z ryby 100 g krabów 20 g ziarenek gorczycy 2 łyżki mąki kukurydzianej Sposób wykonania: Wywar doprowadzić do wrzenia po czym dodać gorczyce oraz kraby. Trzymać na małym ogniu aż ziarna będą miękkie, wówczas dodać mąkę wymieszaną z masłem. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Łosoś
Łosoś w panierce migdałowej
by Ewa Borzęcka • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z łososia sól pieprz 1 cytryna 100 g bułki tartej 60 g mielonych migdałów 130 g masła 300 ml wywaru z ryby 100 g krabów 20 g ziarenek gorczycy 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki płatków migdałowych Sposób wykonania: Filety oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie mielone migdały wymieszać z bułką tartą i…