Składniki: 6 sznycli cielęcych jajko ¼ szklanki mleka 6 łyżek maki pszennej ½ szklanki bułki tartej 4 łyżki oleju 3 łyżki masła 2 ząbki czosnku szklanka zielonego groszku 2 szklanki rosołu z kurczaka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić. Jajko wymieszać z mlekiem. Sznycle posolić, panierować w mące, jajku i…
Tag: kotlet
Listy
Karkówka ze śliwkami
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg karkówki 3 średnie cebule 2 marchewki 10 suszonych namoczonych śliwek słoiczek koncentratu pomidorowego przyprawa typu Vegeta sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku, posmarować koncentratem pomidorowym i podsmażyć na oleju. Cebulę obrać i pokroić w pół talarki. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce…
Listy
Sznycle cielęce Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 8 plastrów cielęciny 4 pomidory 30 dkg mozzarellii 5 łyżek oleju ½ szklanki czarnych oliwek szczypta oregano ½ szklanki listków bazylii Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osączyć i pokroić na sznycle, delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Oliwki pokroić w krążki. Mozorellę pokroić w plasterki.…
Listy
Filet z indyka faszerowany gryczaną kaszanką
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 2 filety z indyka ½ kg kaszanki przyprawa typu Vegeta sól, pieprz do smaku mielona słodka papryka bułka tarta olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Filety z indyka umyć, podzielić na plastry, osączyć na papierowym ręczniku, lekko rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Natrzeć z obu stron przyprawami i odłożyć do lodówki na godzinę. Z kaszanki…