Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczna roladka wołowa

Składniki:

 

  • 1 kg wołowiny
  • 4 jajka
  • liście z jednego selera
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżka masła
  • ½ łyżeczki grubo zmielonego pieprzu
  • ½ łyżeczki soli

 

 

Sposób przyrządzenia:
Wołowinę umyć , osączyć na papierowym ręczniku, naciąć głęboko i rozbić tłuczkiem, aby powstał  jak najcieńszy plaster. Jajka ugotować na twardo , schłodzić, poobierać, pokroić w dużą kostkę. Posiekać liście selera, dodać majeranek, sól, pieprz i rozłożyć na plastrze mięsa. Mięso dokładnie i ściśle zrolować , owinąć nitką lub spiąć wykałaczkami. Folię aluminiową posmarować masłem, ułożyć roladę i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni około godziny. Przed końcem folię odkryć i piec tak żeby rolada się zarumieniła. Podawać pokrojoną w plastry na zimno.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *