Składniki:
- 1 kg wołowiny
- 4 jajka
- liście z jednego selera
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżka masła
- ½ łyżeczki grubo zmielonego pieprzu
- ½ łyżeczki soli
Sposób przyrządzenia:
Wołowinę umyć , osączyć na papierowym ręczniku, naciąć głęboko i rozbić tłuczkiem, aby powstał jak najcieńszy plaster. Jajka ugotować na twardo , schłodzić, poobierać, pokroić w dużą kostkę. Posiekać liście selera, dodać majeranek, sól, pieprz i rozłożyć na plastrze mięsa. Mięso dokładnie i ściśle zrolować , owinąć nitką lub spiąć wykałaczkami. Folię aluminiową posmarować masłem, ułożyć roladę i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni około godziny. Przed końcem folię odkryć i piec tak żeby rolada się zarumieniła. Podawać pokrojoną w plastry na zimno.