Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: koreczki

Jeż z koreczków

Składniki: kapusta kabanos ser żółty ogórki konserwowe czerwona papryka żółta papryka folia aluminiowa wykałaczki Sposób wykonania: Kapustę przekroić na pół i owinąć folią aluminiową. Następnie kabanos, ser, ogórki, papryki pokroić w kostkę. Wbijać je na przemian na wykałaczki, które wbić do kapusty, formując igły jeża.

Koreczki z kabanosem

Składniki: kabanosy żółty ser suszone morele rodzynki jabłko kilka liści sałaty Sposób wykonania: Kabanosy pokroić na małe kawałki , morele przekroić na pół a ser pokroić w kostkę. Następnie na przemian nabijać na wykałaczkę, które wbić w cale jabłko. Ułożyć je na półmisku, udekorowanym sałatą.

Kolorowe koreczki inaczej

Składniki: 2 paluchy maślane 4 plasterki żółtego sera 4 plasterki gotowanej szynki marynowana papryka marynowane pieczarki ogórek konserwowy Pasta: 10 dag żółtego sera 3 łyżki majonezu 4 ząbki czosnku Sposób wykonania: Ser zetrze c a tarce po czym wymieszać z majonezem oraz posiekanym czosnkiem. Powstałą pasa posmarować palucha pokrojonego w plastry. Następnie na połowie kromki…

Koreczki śledziowe ze śliwkami

Składniki: 4 filety śledziowe 20 dag suszonych śliwek garść migdałów 1 cebula ½ szkl. oleju ½ łyżeczki cukru sok z cytryny 2 szkl. mleka Sposób wykonania: Śledzie zalać mlekiem i odstawić na 3 godziny. Natomiast śliwki zalać wrzątkiem i odstawić na 30 minut. Po tym czasie ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły.…

Zawijasy z szynki i fig

Składniki: 120 g szynki 4 figi 1 łyżeczka miodu 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek pieprz sól wykałaczki Sposób wykonania: Figi pokroić na ćwiartki po czym każdy kawałek zawinąć w plasterek szynki. Następnie miód wymieszać z oliwa, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. W powstałym sosie obtoczyć zawijasy z szynki…