Składniki: 2 plastry żółtego sera plaster szynki puszka koreczków helskich oliwki pomidorki koktajlowe ogórek marynowane cebulki Sposób wykonania: Ser oraz szynkę pokroić w kostkę, ogórek w plasterki a pomidorki i cebulki na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki nabijać na przemian na wykałaczki, dodając odsączone koreczki helskie oraz oliwki.
Tag: koreczki
Listy
Koreczki ze śliwkami, boczkiem i papryczką
by Krzysiek Krzywdziński • • 0 Comments
Składniki: 20 dag suszonych śliwek 25 dag plasterków wędzonego boczku ostra papryczka olej Sposób wykonania: Na każdym plasterku boczku położyć śliwkę oraz kawałeczek papryczki. Zawinąć w ruloniki i spiąć wykałaczką aby się nie rozpadły. Następnie obsmażyć roladki ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Przekąski
Bekonowe koreczki z pomidorkiem i śliwkami
by Marta Pawlina • • 0 Comments
Składniki: 12 małych pomidorków 12 śliwek suszonych bez pestek 12 długich, cienkich plastrów bekonu (boczku ) 2 łyżki oleju tymianek świeża bazylia Sposób wykonania: Pomidory naciąć na krzyż po czym do każdego pomidorka wbić śliwkę w miejsce nacięcia. Całość owinąć plasterkiem boczku i spiąć wykałaczka. Następnie oprószyć tymiankiem i zarumienić na rozgrzanym tłuszczu. Na sam…
Ryby
Koreczki śledziowe z papryką
by Teresa Grzegorzek • • 0 Comments
Składniki: 5 filetów śledziowych strąk papryki konserwowej 1 cytryna Ząbek czosnku 5 łyżek oliwy Sposób wykonania: Śledzie pokroić na paski. Na każdym położyć kawałek papryki i całość zwinąć w rulonik, które ułożyć na półłmisku. Udekorować je cząstkami cytryny. Następnie posiekać czosnek i wymieszać go z olejem i polać nim koreczki.
Przekąski
Kwadratowe koreczki
by Dagmara Leś • • 0 Comments
Składniki: 1 serek homogenizowany 20 dag szynki konserwowej w plastrach 20 dag sera żółtego w plastrach łyżeczka żelatyny Sposób wykonania: Do sera dodać żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody, dokładnie wymieszać . Następnie na przemian układać plasterki sera i szynki, każdy smarując serkiem. Wstawić do lodówki aby serek zastygł i złączył poszczególne warstwy. Następnie pokroić w…