Składniki: 2 puszki konserwowego groszku 2 łyżki masła 2 łyżki mąki ½ puszki skondensowanego mleka sól, cukier do smaku ½ szklanki posiekanego zielonego koperku Sposób przyrządzenia: Groszek osączyć na sicie. Masło stopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić wywarem z groszku, zagotować. Dodać skondensowane mleko , przyprawić solą i cukrem do smaku, wymieszać z groszkiem i zagotować.…
Tag: koperek
Listy
Chłodnik pomidorowy na kefirze
by Edyta Dulewicz • • 0 Comments
Listy
Pasta na kanapki z rzeżuchą
by Magda Kunc • • 0 Comments
Listy
Zupa koperkowa na włoszczyźnie
by Anna Czupryniak • • 0 Comments
Warzywa
Łódeczki z cykorii z łososiem
by Katarzyna Perzyńska • • 0 Comments
Składniki: 1 cykoria biała 1 cykoria czerwona 100 g wędzonego łososia 1 czerwona cebula 12 cytryny kilka gałązek koperku pieprz Sposób wykonania: Z cykorii oddzielić po szczególne liści i złożyć po jednanym listki białej i czerwonej cykorii. Następnie łososia posiekać i skropić go sokiem z cytryny Doprawić do smaku solą ora pieprzem i rozłożyć na…
-300x173.jpg)
.jpg)



