Składniki:
- 1 szkl gęstego majonezu
- 2 łyżki migdałów
- ogórek
- 2 łyżki ketchupu
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sok z cytryny
- sól
- cukier puder
Składniki: 8 kalarepek 2 łyżki posiekanego koperku sok z cytryny 1 szkl kwaśnej śmietany sól biały pieprz Sposób wykonania: Umyte kalarepki obrać ze skórki i pokroić w cieniutkie plasterki. Skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą, odstawić na 20 minut. W między czasie śmietanę doprawić do smaku solą oraz pieprzem i lekko spienić trzepaczką.…
Składniki: 50 dag brukselki 2 kwaskowe jabłka łyżka posiekanego koperku łyżka posiekanej natki pietruszki 1 szkl naturalnego jogurtu sok z cytryny sól cukier biały pieprz Sposób wykonania: Jogurt naturalny doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Wówczas dodać do niego drobno pokrojoną brukselkę, wymieszać. Następnie obrać jabłka i zetrzeć na tarce o dużych…
Składniki: 6 kalarepek 6 marchewek sól cukier łyżeczka masła łyżeczka posiekanego koperku ½ szkl mleka łyżeczka mąki 2 łyżki gęstej śmietany szczypta białego pieprzu Sposób wykonania: Doprowadzić do wrzenia wodę po czym ją osolić i ocukrzyć. Wówczas dodać masło a gdy się rozpuści wrzucić pokrojone kalarepki oraz marchewkę. Gotować na małym ogniu około 15 minut,…