Składniki: 12 kapeluszy zielonek łyżka masła 1 szkl rosołu 2 cebule łyżka mąki 3 łyżki śmietany kremowej łyżka posiekanego koperku sól pieprz Sposób wykonania: Zielonki dokładnie oczyścić po czym drobno posiekać. Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę. Dodać zielonki i smażyć aż większość powstałego płynu wyparuje. Wówczas oprószyć całość mąką i obsmażyć. Zalać rosołem…
Tag: koperek
Porady i Ciekawostki
Piersi z kurczaka w maślance
by Paweł Wojtkowski • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Kurczak w piwie z grilla
by Karol Bocheński • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Marynata z maślanki do mięs z grilla
by Kazimierz Koralewski • • 0 Comments
Składniki: ½ szkl maślanki 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka startej skórki z cytryny 2 ząbki czosnku Sposób wykonania: Do miseczki wlać maślankę. Dodać do niej czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sok i skórkę z cytryny. Następnie dodać oliwę z oliwek i posiekany koperek. Całość…
Porady i Ciekawostki
Pulpety cielęce w sosie koperkowym
by Tomasz Samborski • • 0 Comments
Składniki: ½ kg mielonej cielęciny 1 cebula 1 łyżka masła 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka mąki 1 łyżeczka majeranku 1 szkl bulionu warzywnego 3 łyżki śmietany 1 łyżka posiekanego koperku 3 łyżki tłuszczu sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać i udusić na rozgrzanym maśle. Wówczas ją doprawić solą i przełożyć do mięsa.…