Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z kurczaka w maślance

 

Składniki:

 

  • 4 piersi z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • ½ szkl maślanki
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka startej skórki z cytryny
  • 2 żabki czosnku

Sposób wykonania:
Do miseczki wlać maślankę i dodać do niej posiekany koperek, sok i skórkę z cytryny, oliwę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Całość dokładnie wymieszać.
Do powstałej marynaty włożyć piersi z kurczaka i wstawić do lodówki na całą noc.
Następnego dnia wyjąć mięso z marynaty oprószyć jeszcze solą oraz pieprzem i piec na grillu ze wszystkich stron na złoto.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *