Składniki:
- ½ kg mięsa mielonego
- ½ szkl bulionu
- cebula
- jajko
- bułka czerstwa
- 1 ½ szkl bułki tartej
- pęczek koperku
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 6 łyżeczek musztardy 6 łyżeczek miodu 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 żółtka 4 łyżki koperku sól pieprz Sposób wykonania; Do żółtek dodać musztardę, miód oraz jogurt. Całość dokładnie utrzeć na jednolity sos. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Na koniec dodać jeszcze posiekany koperek, połączyć.
Składniki: 6 kalarepek sól cukier łyżeczka masła ½ łyżeczki Vegety łyżka masła łyżka mąki 2 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki mleka ½ szkl śmietany kremówki Sposób wykonania: Kalarepki obrać i pokroić na cząstki po czym wrzucić je na warzącą wodę. Dodać do niej masło, sól oraz cukier i vegete i gotować na małym ogniu około…