
Składniki:
- 1 kg czarnych porzeczek
- 250 g czerwonych porzeczek
- 800 g cukru
- 1 szkl. wody

Składniki: 400 g miętusa cebula 2 łyżki masła sól pieprz ugotowana wątróbka z miętusa łyżka śmietany 1 żółtko Sposób wykonania; Z miętusa usunąć ości, oprószyć mąką i posiekać po czym podsmażyć go na łyżce rozgrzanego masła. W między czasie w innym rondelku na pozostałym maśle przesmażyć posiekaną cebulę po czym połączyć ją z rybą. Dodać…
Składniki: 40 dag mąki 10 dag masła 2-3 łyżki cukru 2 jajka sól 3żółtka 6 łyżek śmietany 2 łyżki wina konfitury tłuszcz do smażenia Sposób wykonania:Masło posiekać razem z mąką, dodać jajka, żółtka, cukier, sól, śmietanę i wino.Całość wyrobić na gładkie ciasto, które rozwałkować i odstawić na pół godziny.Po tym czasie przekroić ciasto na pół.Jeden…
Składniki: • 1 kg małych ogórków • 2 cebule • łyżka kopru • ½ łyżki octu10% • 4 łyżki cukru • 300 g musztardy • 1 liść laurowy • ½ łyżeczki pieprzu Sposób wykonania: Cebule razem z koprem posiekać po czym wymieszać z musztardą. Dodać jeszcze ocet, pieprz oraz rozdrobniony liść laurowy. Całość wymieszać i…