Składniki: 1 kg dobrej kiszonej kapusty 2 l bulionu mięsnego 2 duże cebule 1 marchewka 1 pietruszka 5 ziaren pieprzy 2 liście laurowe 50 dkg grzybów 1 łyżka mąki 2 łyżki śmietany 3 łyżki oleju natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojone grzyby, smażyć mieszając aż zaczną…
Tag: kiszona kapusta
Dodatki
Kapusta kiszona duszona w piwie
by Magda • • 0 Comments
Składniki: 1 kg dobrej kapusty kiszonej 10 dkg brązowego cukru lub miodu 5 dkg masła 2 szklanki ciemnego piwa kminek sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kapustę przesiekać, ewentualnie wypłukać. Wszystkie składniki wymieszać w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia i powoli gotować aż kapusta będzie miękka. Znakomicie smakuje jako dodatek do dań mięsnych.
Pierogi
Pierogi z kapustą i grzybami Grażyny
by Babciagramolka • • 0 Comments
Wieprzowina
Wieprzowina z kiszoną kapustą i jabłkami
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 1 kg kiszonej kapusty 2 jabłka 1 cebula 1 łyżka masła liść laurowy sól, pieprz i cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, ułożyć w dużym rondlu, dodać dobrze wypłukaną kiszoną kapustę, liść laurowy., zalać wodą w takiej ilości aby zakrywała mięso i kapustę. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i…