Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kiełbaski

Brukselka z kiełbaskami

Składniki: 1 kg. brukselki sól, pieprz 1/2 pęczka szczypiorku 4 kiełbaski 3 łyżki octu 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka suszonego majeranku Sposób przyrządzenia: Brukselkę ugotować w osolonej wodzie przez 10 minut. Zahartować i osączyć. Podzielić na ćwiartki. Szczypiorek pokroić w krążki. Kiełbaski pokroić wzdłuż w 0,5 cm.  kawałki. Ocet wymieszać z oliwą,…

Kiełbasa w boczku z grilla

Składniki: 4 cienkie kiełbasy 8 cienkich plastrów wędzonego boczku 4 plastry żółtego sera 1 cebula Sposób przyrządzania: Cebulę pokroić w pół plasterki. Każdą kiełbasę przekroić wzdłuż (nie nacinać do końca) i wewnątrz nacięcia ułożyć cebulę i plaster (odpowiedniej wielkości) żółtego sera. Kiełbasę owinąć dwoma plastrami boczku. Spiąć wykałaczkami i smażyć na grillu około 15 minut,…

Smażone kiełbaski z kluseczkami francuskimi pychota

Składniki: 2 ulubione małe kiełbaski bekon lub szynka 15 dkg małych pieczarek ½ puszki fasoli w sosie pomidorowym oliwa z oliwek Kluseczki francuskie: 1 łyżka tłuszczu 2 łyżki wody 3 łyżki mąki 3 jajka szczypta soli Sposób przyrządzenia Kluseczki francuskie: Rozetrzeć masło w makutrze, przesiać mąkę. Jaja wybić, oddzielając żółtka od białek. Do masła wlewać…

Potrawka z kiełbaskami

Składniki: 3 średnie cebule 4 kiełbaski 3 czerwone papryki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 3 łyżki oleju 1 szklanka rosołu 8 łyżek keczupu 4 łyżki octu winnego kilka gałązek natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę posiekać, paprykę pokroić w paseczki. Kiełbasę pokroić w grube, ukośne plastry. Cebulę podsmażyć z kiełbaskami, na tym…