Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piwna kiełbasa z cebulą grillowane

Składniki:

 

  • 6 kiełbasek
  • 1 duża cebula
  • 1 puszka piwa

Sposób przyrządzenia:

Cebulę obrać, pokroić w piórka. W wykonanym z folii aluminiowej naczyniu do grillowania ułożyć kiełbaski, cebulę, podlać piwem i dusić pod przykryciem przez około 15 minut, kiełbaski kilkakrotnie obracać. Gdy cebulę mięknie, za pomocą szczypiec przenieść kiełbaski na ruszt grilla, a cebulę pozostawić odkrytą aby piwo odparowało. Opiekać kiełbaski kilkakrotnie je odwracając. Podawać obłożone cebulą.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Roman

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *