Składniki:
-
- 25 dkg karkówki
- opakowanie ziołowej marynaty do mięs
- 3 pomidory
- cebula
- zielona papryka
- 25 dkg kiełbasy wiejskiej
- 3 łyżki masła
- olej
Składniki: 5 plastrów dobrej mortadeli o grubości 5 mm 5 krążków świeżego lub konserwowanego ananasa 5 plastrów sera ementaler 1 łyżka oliwy Sposób przyrządzenia: Na dużej patelni rozgrzać oliwę, ułożyć na niej plastry mortadeli, smażyć do chwili aż kiełbasa przybierze kształt miseczki. Do każdej z miseczek włożyć plaster sera i krążek ananasa. Patelnię przykryć, smażyć…
Składniki: 12 dużych krewetek 50 dkg pikantnej kiełbasy 8 pokrojonych szalotek listki szałwii 1 żółta papryka pokrojona w kostkę sól Marynata: ¼ szklanki oleju 2 łyżki octu winnego 3 rozgniecione ząbki czosnku 2 łyżeczki mielonej, wędzonej papryki 1 łyżeczka mielonego kminku ½ łyżeczki płatków chili Sposób wykonania: Składniki marynaty wymieszać, zalać nią kiełbasę i…