Składniki: 45 dag suszonej fasoli Kinder 1 ½ l bulionu z kury 2 szkl wody 45 dag wędzonej kiełbasy 1 szkl kaszy jęczmiennej 2 liście laurowe ½ łyżeczki czosnku granulowanego łyżeczka tymianku Sposób wykonania: Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia odcedzić i opłukać pod bieżącą wodą. Zalać ją bulionem oraz wodą. Dodać…
Tag: kiełbasa
Listy
Biała kiełbasa z pomidorami Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 6 białych kiełbas 5 pomidorów 6 ziemniaków suszona bazylia Vegeta, sól, pieprz do smaku 2 łyżki posiekanego koperku łyżka smalcu Sposób wykonania: Kiełbasę zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut, wystudzić i pokroić na plasterki około 2 cm, podsmażyć na smalcu. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę, połączyć z kiełbasą. Smażyć…
Listy
Biała kiełbasa w tymianku Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Listy
Zupa ze szpinaku, kiełbasy i czerwonej fasoli
by Karolina Król • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg cienkiej kiełbasy wieprzowej 1 łyżeczka oliwy 1 pokrojona w kostkę cebula 4 obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki 1 puszka wypłukanej czerwonej fasoli konserwowanej 10 dkg listków szpinaku bulion drobiowy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kiełbasę pokroić w grube plastry. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać kiełbasę, smażyć aż się przyrumieni, dodać cebulę i smażyć…
Listy
Kiełbaski musztardowe w plastrach boczku Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: ½ szklanki startego parmezanu ½ szklanki rzeżuchy ½ łyżeczki białego pieprzu 3 łyżki ostrej musztardy 4 kiełbaski na grilla 4 cienkie plastry chudego boczku Sposób przyrządzenia: Utarty ser, posiekaną rzeżuchę, pieprz, wymieszać z musztardą. Kiełbaski naciąć wzdłuż i napełnić masą, owinąć plastrami boczku, spiąć wykałaczkami i grillować. Podawać z zieloną sałatą.