Składniki: 8 jajek 30 dag kiełbasy 4 ziemniaki ugotowane cebula natka pietruszki olej sól pieprz Sposób wykonania: Jajka roztrzepać razem z solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Następnie kiełbasę pokroić w kotkę a cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas zdjąć kiełbasę z cebulą z patelni a wrzucić ziemniaki pokrojone w plasterki. Smażyć około…
Tag: kiełbasa
Szaszłyki z grilla
Szaszłyki Cezarego
by Cezary Struk • • 0 Comments
Składniki: cukinia biała kiełbasa cebulka papryczka przyprawa do grilla Sposób wykonania: Wszystkie składniki kroimy trochę grubiej. Nadziewamy na patyk na przemian kiełbaska, papryka, cukinia, , cebulka, kiełbaska itd. Wszystko posypujemy przyprawą do grilla. Pieczemy na grillu 15 minut. Przepis nadesłano na konkurs Letnie Grillowanie przez Cezarego Struka
Brukselka
Brukselka w sosie paprykowym
by Anna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg brukselki 2 cebule 5 dag kiełbasy ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 ½ szkl. bulionu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 15 dag kwaśnej śmietany łyżka słodkiej papryki sól cukier Sposób wykonania; Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać kiełbasę pokrojoną na plasterki, brukselkę oraz czosnek. Całość zalać bulionem, doprowadzić do zagotowania i…
Wędliny
Kiełbasa z ananasem
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 1/2 kg. cienkiej kiełbasy 8 cebul koncentrat pomidorowy puszka ananasów 2 puszki czerwonej fasoli 1/2 litra bulionu z kostki sól pieprz 2 łyżki bazylii 2 łyżki masła Przygotowanie: Kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć na maśle. Dodać pokrojone cebulę i chwilę dusić. Do kiełbasy włożyć pokrojone w kostkę ananasy z sokiem. Dodać odcedzoną czerwoną…
Wędliny
Biała kiełbasa we francuskim cieście
by Renata Kałużna • • 0 Comments
Składniki: 1kg białej kiełbasy 20 dag ciasta francuskiego łyżeczka pikantnej przyprawy ziołowej żółtko tłuszcz Sposób wykonania: Białą kiełbasę opłukać, włożyć do niewielkiej ilości wrzątku, parzyć 15min. Wyjąć, ostudzić. Ciasto francuskie rozłożyć i posypać przyprawą ziołową, docisnąć dłonią. Pokroić w wąskie paseczki. Złożyć je po dwa razem. Zimną kiełbasę pokroić na kawałki o długości 10-15 cm.…