Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet po wiejsku

Składniki:

  • 8 jajek
  • 30 dag kiełbasy
  • 4 ziemniaki ugotowane
  • cebula
  • natka pietruszki
  • olej
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Jajka roztrzepać razem z solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.
    Następnie kiełbasę pokroić w kotkę a cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas zdjąć kiełbasę z cebulą z patelni a wrzucić ziemniaki pokrojone w plasterki.
    Smażyć około 4 minut i wylać na nie jajeczną masę, trzymać na ogniu do ścięcia jaj.
    Przed podaniem posypać jeszcze kiełbasą i cebulką.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Ilona

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *