Składniki: 2 białe kiełbasy 3 cebule 200 g suszonych śliwek 1 łyżka oleju Sposób wykonania: Cebule pokroić na krąkzi i polowe ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Na cebuli rozłożyć kiełbasę nakłutą widelcem. Ponownie ułożyć cebulę a na samej górze rozłożyć śliwki sparzone wrzątkiem. Całość polać olejem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni…
Tag: kiełbasa
Żurek
Żurek na włoszczyźnie
by Bożena Waga • • 0 Comments
Wędliny
Pieczona biała kiełbasa
by Krzysztof Skierski • • 0 Comments
Warzywa
Bigos na szybko
by Artur Domachowski • • 0 Comments
Fasola
Fasolka z boczkiem i kiełbasą
by Renata Bąba • • 0 Comments
Składniki: 20 dag boczku 2 cebule 30 dag fasoli Jaś 2 liście laurowe 30 dag cienkiej kiełbasy 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka mielonej papryki sól pieprz Sposób wykonania: Fasolkę zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie w której się moczyła z dodatkiem listka laurowego i…