Składniki:
- 4 łyżki mocnej kawy rozpuszczalnej
- 2 łyżki likieru amaretto
- ok. 23 sztuki długich biszkoptów
- 25 dag serka mascarpone
- 3 dag cukru
- 5 łyżek ajerkoniaku
- 15 dag śmietany
- 1 łyżka kakao
Składniki: 125 g masła 125g miałkiego cukru 2 łyżeczki rozpuszczonej kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka gorącej wody esencja waniliowa 150 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 30 kawałków czekolady Sposób wykonania:Masło utrzeć razem z cukrem po czym dodać kawę oraz esencję.Całość dokładnie wymieszać i wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą.Wszystkie…
Składniki: 450 g czekolady 90 g masła 60 g cukru pudru 3 jajka 4 łyżki likieru 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 500 ml śmietanki Sposób wykonania:Czekoladę razem z masłem rozpuścić.Następnie do żółtek dodać likier cukier puder oraz kawę.Całość dokładnie wymieszać dodając czekoladę. Na koniec dodać ubitą śmietanę, delikatnie połączyć i dodać białka ubite również na sztywną…
Ten przepis powstał przez czysty przypadek – zabrakło mi mąki do innych muffinek ale miałam capuccino, dosypałam je i były z tego przepyszne muffinki.
Składniki:
• kawa capuccino w proszku 1/2 opakowania
• mąka 22 dkg
• proszek do pieczenia 2 łyżeczki
• cukier brązowy 17,5 dkg
• mleko 250 ml
• olej kujawski 90 ml
• esencja wnailiowa 1,5 łyżki
• jajko 1 sztuka
• czekolada mleczna lub o smkau capuccino 1/2 tabliczki
Składniki:1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1/2 szklanki wrzątku1/2 szklanki mleka (najlepiej schłodzonego)łyżeczka miodu50 ml mleczka kokosowegowiórki kokosoweprzyprawa do kawy i deserów Sposób przyrządzenia: Kawę zalej gorącą wodą, dodaj miód, a po jego dokładnym rozpuszczeniu mleko. Powstała kawę ostudź i wstaw do lodówki by dobrze się schłodziła. Następnie wlej mleczko kokosowe, a całość udekoruj wiórkami kokosowymi.…