Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tiramisu z amaretto

Składniki:

 

  • 4 łyżki mocnej kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżki likieru amaretto
  • ok. 23 sztuki długich biszkoptów
  • 25 dag serka mascarpone
  • 3 dag cukru
  • 5 łyżek ajerkoniaku
  • 15 dag śmietany
  • 1 łyżka kakao

 

 

Sposób wykonania:
Likier wymieszać z kawą i namoczyć tym biszkopty.
Następnie serek mascarpone wymieszać z cukrem oraz ajerkoniakiem, wówczas dodać ubitą śmietanę, delikatnie połączyć.
Połowę biszkoptów ułożyć na dnie brytfanny i przykryć je masą, na której rozłożyć pozostałe biszkopty.
Pod przykryciem wstawić do lodówki na około 4 godziny.
Przed podaniem posypać kakao.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *