Ten przepis powstał przez czysty przypadek – zabrakło mi mąki do innych muffinek ale miałam capuccino, dosypałam je i były z tego przepyszne muffinki.
Składniki:
• kawa capuccino w proszku 1/2 opakowania
• mąka 22 dkg
• proszek do pieczenia 2 łyżeczki
• cukier brązowy 17,5 dkg
• mleko 250 ml
• olej kujawski 90 ml
• esencja wnailiowa 1,5 łyżki
• jajko 1 sztuka
• czekolada mleczna lub o smkau capuccino 1/2 tabliczki
Sposób przygotowania:
Mieszamy suche składniki z suchymi – bez czekolady – a mokre z mokrymi.
Teraz wsypujemy suche do mokrych i niedbale mieszamy – mają być grudki.
Nakładamy do 3/4 wysokości papilotek i do każdej muffinki wkładamy po trzy małe kawałeczki czekolady.
Wkładamy do gorącego piekarnika 200’C na 20 minut.
Przepis nadesłany na konkurs „Muza Ramsaya” przez Ewelosa