Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus czekoladowy z kawą

Składniki:

  • 450 g czekolady
  • 90 g masła
  • 60 g cukru pudru
  • 3 jajka
  • 4 łyżki likieru
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 500 ml śmietanki

    Sposób wykonania:
    Czekoladę razem z masłem rozpuścić.
    Następnie do żółtek dodać likier cukier puder oraz kawę.
    Całość dokładnie wymieszać dodając czekoladę. Na koniec dodać ubitą śmietanę, delikatnie połączyć i dodać białka ubite również na sztywną pianę.
    Wymieszać i przelać masę do pucharków.
    Wstawić do lodówki na 4 godziny.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Ewelina M

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *