Składniki: 400 g kaszy gryczanej sól 3 łyżki sklarowanego masła Sposób wykonania: Kaszę wrzucić do rondla z rozgrzanym masłem. Cały czas mieszając smażyć około 5 minut. Po tym czasie wlać osoloną wodę (2 razy więcej niż objętość kaszy). Wstawić rondelek z kaszą do garnka z gotującą się wodą pod przykryciem około 30 minut.
Tag: kasza
Listy
Pierogi z kaszą gryczaną i tłustym twarogiem
by Regina • • 0 Comments
Listy
Kotlety z kaszy w sosie pieczarkowym
by Michał Buszta • • 0 Comments
Składniki: torebka kaszy jęczmiennej (10 dag) 30 dag brukselki mała cebula jajko bułka tarta OLEJ WIELKOPOLSLI Sos: 30 dag pieczarek 1/2 cebuli 2 łyżki płatków owsianych sól, pieprz, majeranek Przygotowanie: Kaszę ugotuj w solonej wodzie wg instrukcji. Odcedź. Brukselkę oczyść, ugotuj w solonym wrzątku. Odsącz, zmiksuj lub zmiel. Cebulę obierz pokrój w kostkę i podsmaż…
Listy
Kuskus z warzywami Marzeny
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 1 szklanka kaszy kuskus 2 szklanki wody 3 łyżki tłuszczu 2 cebule 4 parówki 2 ogórki konserwowe 4 łyżki ketchupu pęczek natki pietruszki sól pieprz Przygotowanie: Kaszę ugotować. Cebulę obrać i posiekać, usmażyć. Parówki obrać z osłonek i pokroić w plastry. Dodać ogórki pokrojone w półplasterki. Całość wymieszać z cebulę, ketchupem i posiekaną natką.…