Składniki:
- 2 łyżki kaszki orkiszowej
- ¼ litra wody na osobę
- szczypta soli
- 1 łyżka miodu na osobę
- orzechy
Składniki: 1 l tłustej śmietany 300 g kaszy kukurydzianej 100 g bryndzy sól Sposób wykonania: Śmietankę doprowadzić do wrzenia po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo kaszę. Następnie doprawić do smaku solą i trzymać na ogniu, aż całość zgęstnieje. Przed podaniem posypać pokruszoną bryndzą.
Składniki:
Składniki: szklanka kuskusu 10 oliwek 2 papryki 2 pomidory ogórek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju sok z cytryny sól Sposób wykonania: Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Następnie oliwki przekroić na połówki, paprykę pokroić na paseczki, pomidory i ogórki w kostkę. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz czosnek. Dokładnie wymieszać…
Składniki: cebula puszka tuńczyka w sosie własnym 1/3 szklanki kaszki kus kus 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków kiszonych lub konserwowych majonez sól pieprz Sposób wykonania: Tuńczyka rozdrobnić widelcem, cebulę posiekać, kukurydzę odsączyć z zalewy a ogórki pokroić na plasterki. Następnie kasze ugotować według opisu na opakowaniu. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, polać majonezem i doprawić…