Składniki: 30 dag. kaszy jęczmiennej 1 marchew 1 seler 1 por 15 dag. fasola ugotowanej posiekana natka Przygotowanie: Kaszę ugotować z pokrojonymi w kostkę warzywami. Wyłożyć na talerze, wymieszać z ugotowaną fasolą, posypać posiekaną natką. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
Tag: kasza
Listy
Zapiekanka jęczmienna
by Marzena Gad • • 0 Comments
Listy
Filet z dorsza zapiekany z kaszą gryczaną
by Monika Barciś • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z dorsza 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz olej 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej 3 łyżki masła 1 szklanka sosu pomidorowego 3 łyżki tartego parmezanu Sposób przyrządzenia: Filety z dorsza umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić. Mąki wymieszać. Porcje ryby obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać mocno…
Listy
Gruszkowa na słodkiej kaszy
by Beata Komosińska • • 0 Comments
Składniki: 1 l mleka szczypta soli 2 łyżki cukru łyżeczka cukru waniliowego łyżka masła 3 łyżki kaszy manny 6 gruszek 2 łyżki cukru 2 goździki skórka z cytryny łyżeczka soku z cytryny 3 łyżki płynnego miodu Sposób wykonania: Mleko z dodatkiem masła, cukru, cukru waniliowego i soli doprowadzić do wrzenia wówczas wsypać kasze i gotować…
Listy
Kasza gryczana zapiekana z twarogiem
by Anna Kielich • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg kaszy gryczanej 2 szklanki mleka 1 szklanka wody 40 dkg twarogu1/2 kostki masła 2 jajka 4 łyżki cukru skórka otarta z cytryny do smaku cynamon do smaku sól Sposób przyrządzenia: Kaszę gryczaną wyprażyć na patelni uważając aby się nie przypaliła. Wodę doprowadzić do wrzenia, dodać kaszę, sól, 1 łyżkę masła, a gdy…