Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: karp

Karp marynowany

Składniki: filet z karpia mąka sól, pieprz olej Marynata: 1, 5 szklanki octu 3% (rozcieńczyć ocet spirytusowy) 2 marchewki 2 cebule 1 pietruszka ½ szklanki bulionu rybnego 1 łyżeczka cukru 1 goździk 5 ziaren pieprzu 1 liść laurowy 1 łyżka oliwy Sposób przyrządzenia: Karpia umyć, sprawić, wyfiletować pozostawiając skórę, podzielić na porcje, przyprawić. Na patelni…

Karp w piwnym sosie

Składniki: 1 karp o wadze około 1,5 kg 2 cebule 2 szklanki piwa 1 łyżka dobrej musztardy olej i masło do smażenia mąka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę sprawić, umyć, obsuszyć i wyfiletować pozostawiając skórę. Podzielić na porcję, przyprawić solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. Tak przygotowaną rybę ułożyć na blaszce do pieczenie obficie…

Karp z pieczarkami pieczony w folii

Składniki: filet z karpia pieczarki masło natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet z karpia nacieramy solom i pieprzem. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, następnie podsmażamy na patelni i przyprawiamy odrobina pieprzu i soli. Na odpowiednio dużym kawału folii aluminiowej układamy osuszony filet z karpia, obkładamy uduszonymi pieczarkami i posypujemy posiekaną natką pietruszki, dokładnie…

Karp na pierzynce z kapusty

Składniki: Kapusta: 1/2 kg kapusty kiszonej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 cebule 1/2 kg pieczarek 1 ziemniak sól, pieprz 2 łyżki smalcu Karp: 1 kg karpia ( suma, sandacza…) 4 dkg mąki olej do smażenia sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kapustę opłukać, pokroić, obgotować ok. 20 mini odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na…